Project

Bernal Heights Residential Renovation

Scope

The main floor of this San Francisco Victorian was opened up to create a continuous free-flowing space between the kitchen and breakfast room, family room, dining room, and roof deck.

From the entry, the view extends through the entire space to the city beyond. We raised the ceiling into the attic with new structural collar ties, and added skylights to let in abundant light. The white painted cabinets and Carrara marble countertops in the kitchen produce a light and airy feel. A solid wall at the stairs was replaced with an open banister, adding to the flow. We remodeled the remainder of the house throughout, including the bedroom level and attic study. Finish upgrades include true-divided light wood windows replacing vinyl ones, and hardwood flooring replacing the faux-wood laminate.

Lead Architect

Mike Connell

Project Team

JYASF, Structural Engineers
Mathew MacCaul Turner, Interior Design

The former jumble of rooms is replaced with an elegant and thoughtful open plan, extending the expansive view of the city throughout the entire space.