Project

Noe Valley Residential Renovation & Addition

Scope

This run-down Edwardian house had not been touched in decades. The kitchen was split between two rooms, including the dilapidated back porch. By removing this and adding a large eat-in kitchen, we were able to gain a study below and roof decks above.

Upstairs, the original house had four bedrooms but only one bathroom. We converted one of the bedrooms to a Master Bathroom and dressing room, creating a Master Bedroom Suite. On the main floor, we totally redid and expanded the kitchen, to include a large island/breakfast spot, as well as a separate lounging area. This floor also was sadly lacking a powder room, which we located between the kitchen and entry, At the ground floor, we added an entirely new family room and guest room suite with separate entrance. This flexible space can function either as an expansion area for a growing family, or as an independent pied-à-terre.

Lead Architect

Mike Connell

Team Architect

Alexandra Ismerio

Project Team

Dugarry Construction
Enertia Designs, Structural Engineer
Kathleen Monroe Design, Interiors

Our clients had maximum flexibility in mind: the house needed to function well for them, as well as be a great real estate investment. They sold the house within a year after completion, with more than a $500,000 profit.